Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 4

by Laura
the green happiness zomerboek ervaring biologisch eten salade biet en ananas

Na 3 weken ben ik helemaal in de mood om zoveel mogelijk plantaardig én biologisch te eten. Het gaat me steeds makkelijker af om andere dingen te laten staan, vooral suiker was hiervoor een valkuil bij mij. Hoe gaat dat bij jou?

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

biologisch eten The Green Happiness green pancakesTips The Green Happiness Summer – week 4

DAG 22

Happy Red Crush –  Niet iedereen houdt van de smaak van nori (je hoort mij niet klagen, I love it). Je kunt deze ook wat minder toevoegen om te kijken of je het lekker vindt.

Colourful couliflower Couscous – Ik vond de bloemkool couscous verrassend lekker, dat had ik niet verwacht. Mijn man vond het wel ‘heel veel groenten’ en wenst er de volgende keer falafel bij.

DAG 23

Heavenly Blue Smoothie Bowl – Schrik niet als jouw smoothie niet blauw wordt: ik heb in de Green Happiness Facebookgroep alleen maar groene exemplaren gezien haha. Ik vond ‘m vrij dik en at hem met een lepel. Voor James deed ik er extra water bij, dat maakte de smoothie ook wat minder zwaar.

Power Burger – Geen tamari in huis? Je kunt ook sojasaus gebruiken, dit is alleen niet glutenvrij. Hetzelfde geldt voor ketjap. Bij sommigen was het wat te nat, je zou dan wat extra boekweitvlokken of havermout kunnen toevoegen. Dat maakt het droger en bindt. Ik heb er zelf minder dadels in gedaan en wat extra citroensap. In het recept staat alleen rasp, maar ik vond dat frisse wel lekker. De burgers moeten langer in de oven dan in het recept staat. Hou ze in de gaten zodat ze niet verbranden, maar bij mij hebben ze er bijna 30 minuten in gelegen.

DAG 24

Curry Goodness – Flespompoen is lastig te vinden in augustus. Je kunt dit vervangen door een gewone pompoen of wortel.

DAG 25

Red Pineapple Salad – Jammie! Ik vond deze erg lekker. Al prikte de ananas enorm op m’n tong. Ik ga ‘m nog een keer maken, maar dan met watermeloen en biet.

DAG 27

Green Pancakes – (zie foto hierboven) Het duurde bij mij best lang voordat de pannenkoekjes ‘gaar’ waren. Tip: niet teveel beslag per pannenkoek en ‘schudt’ de pan een beetje, zodat ze niet te dik worden. En heb geduld, de meest gebakken exemplaren waren het lekkerst.

Quick Quesadilla’s – Hmm! Iedereen vond dit lekker hier. De zoete aardappelspread viel in de smaak bij James, ik heb het gebruikt als dip voor bij z’n groentesnack en als spread op z’n brood. Gezond en smullen. Wel weer vrij zoet, ik zou hier volgende keer iets fris/zuurs bij maken, bijvoorbeeld met komkommer en citroen.

The Green Happiness ervaring summer biologische smoothie met courgetteMijn ervaring met The Green Happiness zomerboek – week 4

Beter Bio
Deze week maak ik mijn gerechten met het The Green Happiness groente- en fruitpakket van Beter Bio. Ik zal hier later een aparte blog over maken. Alvast een sneak peek: wow, wat zit er veel in dat pakket en wat ziet het er lekker uit!

Groente voor kinderen
James is net 2 en wil niet meer alles eten. Smoothies daarentegen vliegen erin. Ik vond de Heavenly Blue Smoothie Bowl (die ook bij mij groen bleef, zie de foto hierboven) een ontdekking: zelf had ik nog nooit courgette in een smoothie gedaan. James smulde ervan.

Te zoet!
Ik ben echt een zoetekauw. Ik kon een zak spekjes leegeten, zonder misselijk te worden. Maar nu ik geen suiker eet, vind ik de gerechten van The Green Happiness vrij zoet. Ik laat steeds de kokosbloesemsuiker en agavesiroop weg en gebruik meestal minder dadels. Ik snak trouwens naar een zak chips inmiddels, wie heeft er nog een tip voor een goede hartige snack?

biologisch eten The Green Happiness mango chai puddingMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer – week 4

Mijn favoriete recepten op een rij. Ook voor mezelf, zodat ik ze na 50 dagen niet vergeet, maar kan opnemen in mijn ‘recepten repertoire’.

  • Colourful Couliflower Couscous (p. 227) – met name de bloemkoolcouscous vond ik verrassend. Een volgende keer maak ik mijn tradionele couscousrecept, maar dan met bloemkool. Hierin gaan tuinbonen, tomaat, biet, lente-uit, kaneel en wat zout. We eten het met falafel, yum!
  • Power Burger (p. 228) – Deze burger viel in de smaak. Ik maak binnenkort een bakplaat vol en leg een voorraad aan in de vriezer. Scheelt later weer tijd.
  • Red Pineapple Salad (p. 232) – (openingsbeeld blogpost) Wow wat lekker. Ik hou van rode bieten, dus dat maakt het wel toegankelijker. De ananas prikte wel heel erg op m’n tong, hadden jullie dat ook?
  • Mango Chia Pudding (p. 232) – (zie foto hierboven) deze vond James wat minder lekker, maar ik vond ‘m erg smakelijk. Weer eens wat anders dan havermout, pannenkoek of smoothie.
  • Green Pancakes (p. 236) – een soort gebakken smoothie, die viel hier bij iedereen in de smaak. Ik vond het wel lang duren voordat de pannenkoekjes gaar waren, maar op een zaterdag is dat ok.
  • Quick Quesadilla’s (p. 236) – werd hier van gesmuld. Wel weer vrij zoet, dus een volgende keer maak ik er wat fris zuurs bij, iets met komkommer en citroen bijvoorbeeld.

Hoe gaat het met jou? Hoop dat je net zo smult als wij!

Related Articles

9 comments

Sanne 7 augustus 2016 - 19:02

Leuk om te lezen! Je stopt bij dag 25, wat vond je van de overige dagen? Ik begin net aan week 4 en de wortels, rode kool en bieten komen me een beetje de neus uit.

Reply
Laura 7 augustus 2016 - 20:04

He Sanne! Ik was net bezig met de update. Ik vind de meeste dingen vrij zoet, dat vind ik soms jammer. Ik ben gelukkig gek op rode kool en biet, dus dat gaat nog goed. Maar het is inderdaad wel vaak dezelfde groente. Misschien kun je ergens iets vervangen? Zeker bietjes hebben typische smaak, die niet iedereen kan waarderen.

Reply
Syl 7 augustus 2016 - 20:25

Hi Sanne, ik heb een tip voor een gezonde hartige snack: chips uit zee. Dit is een krokante ziltzoute snack met zeewier. Zelfs puur heel erg lekker en knapperig. Ze zijn verkrijgbaar bij Marqt. Meer info op http://www.oceandesertfood.nl

Reply
Laura 8 augustus 2016 - 14:25

Oh dat klinkt goed Sylvie! Die ga ik ook eens proberen!

Reply
Marja Wempe 20 augustus 2016 - 13:43

Hoi Laura,
Hoe is jouw berry blice gegaan? De snack week 2 op bladzijde 187! De smaken waren heerlijk echter vind ik het te koud om zo uit de vriezer te eten en als het is ontdooid loopt het mijn muffin uit? War zijn jouw tips?
Dank je voor het reageren alvast!!
Marja

Reply
Laura 22 augustus 2016 - 09:05

Hi Marja, je kunt hier meer over lezen bij week 2: http://www.lauraenjames.com/mijn-ervaring-met-the-green-happiness-summer-week-2/. Ik heb dezelfde ervaring, ik vind het geen handige snack. Los van elkaar erg lekker, maar gecombineerd dus niet zo handig.

Reply
Katja 21 augustus 2016 - 21:11

Tip: er bestaat ook glutenvrije soya saus 😉
Leuk stuk weer en bedankt weer voor de tips!!

Reply
Eveline 30 augustus 2016 - 13:02

hej Laura,
ik zit nu in week 4 en vroeg me af wat jouw ervaring is met de ‘mindblowing probiotic salad’.. ik mis hem in je blog hier. Moet het bijvoorbeeld een weckpot zijn en wanneer eet je hem dan?
groetjes Eveline

ps net als altijd zijn jouw favorieten ook de mijne (handig dat jij het voor me bijhoud!) de couscous was echt verassend lekker! ook voor mijn vriend die normaat gruwelt bij bloemkool.

Reply
Laura 30 augustus 2016 - 16:59

He Eveline, ik heb de probiotic salad niet gemaakt (confession haha). Ik had ‘m per ongeluk overgeslagen en toen ik ‘m nodig had was t al te laat. Op de FB groep zag ik wel wat tips hierover. En leuk om te horen dat we dezelfde favorieten hebben <3

Reply

Leave a Comment