Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 5

by Laura
ervaring the green happiness summer pumpkin muffin

In de Facebookgroep van 11 juli was het erg rustig deze week. Is iedereen op vakantie of loopt het gewoon zo op rolletjes dat we geen tips meer nodig hebben? Ik ben heel benieuwd hoe jullie week 5 is!

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

Tips The Green Happiness Summer – week 5

DAG 30

Green Popsicle – smaakt ok, maar omdat het koud is heeft het ijsje zelf niet heel veel smaak. Aarzel niet om lekkere – gezonde! – toppings toe te voegen.

DAG 31

Pumpkin Muffin – (zie openingsbeeld) ja! Eindelijk ook een handige hartige snack. Voor James maakte ik ze zonder olijven, dat is minder zout en vindt hij lekkerder. Ik ga ze binnenkort ook eens met courgette proberen.

DAG 34

Banana Cinnamon Rolls – veel mensen houden dadelpasta over. Als je een dubbele portie maakt, kun je de dadelpasta dus gewoon voor 1 persoon maken. Heb je over? Het smaakt heel lekker door zelfgemaakt bananenijs. Of om je appel in te dippen. Ik smeer het op James z’n brood, he loves it.

ervaring the green happiness summer smoothieMijn ervaring met The Green Happiness zomerboek – week 5

Het loopt wel
Grappig dat je na een aantal weken gewoon het programma volgt. Je went aan de afwas en de voorbereidingstijd.

Ok, ik geef het toe
Ik cheat wel af en toe, vooral omdat ik niet wil afvallen. Dus ik voeg wat olie toe aan salades, voeg een avocado toe of een handje noten. En aan m’n smoothie een lepel Smoothie Oats van Rude Health. Dit is speciaal gemalen havermout, een soort vlokken, die makkelijk door je smoothie mengen. Extra voedingsstoffen en langer een gevuld gevoel zijn het resultaat. Je kunt ze o.a. kopen bij Holland and Barrett (voorheen de Tuinen) en Marqt. Je ziet de vlokken op de foto van de smoothie hierboven.

Rustig in de Facebookgroep
Ik zit in de 11 juli Facebookgroep en daar was het deze week erg rustig. Wel jammer, ik vond het erg leuk om de tips en foto’s van anderen te lezen. Wellicht komt het door de vakantie of omdat iedereen er gewoon aan gewend is haha.

ervaring the green happiness summer golden smoothieMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer – week 5

Mijn favoriete recepten op een rij. Lekker handig, zodat ik ze na 50 dagen niet vergeet, maar nog eens kan maken:

  • Golden Smoothie Bowl – (zie foto hierboven) I love smoothie bowls, dus iedere variatie is een mooie toevoeging. Ik strooide er zonnebloem- en pompoenpitten overheen.
  • Pumpkin Muffin – (zie openingsbeeld) Qua ingrediënten wil ik nog wat variaties proberen, zoals het toevoegen van pitten en rozijnen. Maar het lijkt me een fijn basisrecept voor een hartige muffin. Handig als gezonde snack voor James of na een dag kinderdagverblijf: CAKE! eet hij dan makkelijker dan brood haha.
  • Superhero Smoothie – Paprika in een smoothie, ik was er zelf niet opgekomen. Maar met de aardbeien erbij toch heel lekker.
  • Banana Cinnamon Roll – Behoorlijk zoet, maar wel lekker. James vroeg zelfs: ‘Nog een stukje taart mama?’
  • Green Pad Thai – Lekker, koken met kokosmelk.

Ik ben benieuwd hoe het bij jou gaat, volg je het programma nog trouw?

Related Articles

6 comments

Saskia 15 augustus 2016 - 08:50

Hii
Ben nu bij dag 30 en ben erg tevreden over het boek. In het begin maakte ik alle recepten en merk dat ik nu meer mijn eigen draai eraan geef. Wel al 3.3 kilo kwijt dus ik ga er zeker mee door. Ik lees je blog, leuk om het van een ander te lezen.

Reply
Laura en James 15 augustus 2016 - 09:44

Leuk om te horen Saskia. Ja, je kunt ook steeds beter inschatten hoe je het recept naar jouw smaak kunt aanpassen he? Leuk dat het zo goed gaat, veel succes!

Reply
Femke 17 augustus 2016 - 19:38

Ik ben nog maar net begonnen, maar tot nu toe valt het me mee qua koken ed. Alle maaltijden heb ik in ongeveer een half uur op tafel staan. Nu moe tik wel zeggen dat ik het ontbijt eigenlijk standaard vervang door een groene smoothie. Ik kan dan kiezen qua lunch of ik het ontbijt neem, of toch het lunchrecept. Bij ons doet manlief deels mee (avondeten) en de inwonende oppas ook deels. Ik maak dus alles dubbel en zij eten wat extra’s. Ik vind het erg leuk! En vooral erg lekker. Zit steeds meer te overwegen toch zo’n mooie keukenmachine aan te schaffen. Hoewel ik een eind kom met mijn solis blender en goede staafmixer. Ik blijf je blog volgen doe (heel handig) tips op voor mijn eigen recepten.

Reply
Laura 22 augustus 2016 - 09:08

Ja, dat is ook een slimme tip Femke. Ik vind het soms veel tijd kosten omdat je voor iedere maaltijd moet koken: ontbijt EN lunch EN avondeten. Maar als je wat schuift scheelt dat zeker. Ja, ik twijfel ook over een goede keukenmachine. Heb nu een kleintje, maar moet daardoor alles in delen hakken/malen/mengen en dat kost ook weer extra tijd. Succes nog de komende weken!

Reply
Linda 22 augustus 2016 - 06:51

Ik ben bij dag 26 en lees je blog ook graag. Voor ik boodschappen ga doen en of sommige gerechten maak spiek ik ook vaak even. 🙂
Ik volg het programma samen met mijn man en het bevalt erg goed. Ik heb normaal altijd buikpijn (pds) en heb hier nu geen last meer van gehad. 14 weken geleden bevallen dus merk dat ik ondertussen ook bijna weer in m’n spijkerbroek pas, dat geeft ook wel een fijn gevoel. Over 4 dagen gaan we meten/wegen. 🙂 Mijn dochter van 4 vind het overigens niet zo lekker als jouw zoontje. Wel merk ik ook aan haar dat de eeuwige vraag naar limonade en lekkers nu wel veranderd is naar water en appel.. Al met al ben ik erg positief! (Al zou en vaatwasser toch wel welkom zijn)

Reply
Laura 22 augustus 2016 - 09:04

Wow wat goed Linda! En fijn dat je geen buikpijn meer hebt. En superknap dat je bijna weer in je spijkerbroek past, dat duurde bij mij wel wat langer haha. James eet ook niet alles hoor. Vooral de smoothie/taart/cake ontbijtjes vindt hij erg lekker. Maar van limonade naar water is al een hele stap voor die kleintjes, goed gedaan! En I feel you: onze vaatwasser is stuk. Lekkere timing.

Reply

Leave a Comment