Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 5

In de Facebookgroep van 11 juli was het erg rustig deze week. Is iedereen op vakantie of loopt het gewoon zo op rolletjes dat we geen tips meer nodig hebben? Ik ben heel benieuwd hoe jullie week 5 is!

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

Tips The Green Happiness Summer – week 5

DAG 30

Green Popsicle – smaakt ok, maar omdat het koud is heeft het ijsje zelf niet heel veel smaak. Aarzel niet om lekkere – gezonde! – toppings toe te voegen.

DAG 31

Pumpkin Muffin – (zie openingsbeeld) ja! Eindelijk ook een handige hartige snack. Voor James maakte ik ze zonder olijven, dat is minder zout en vindt hij lekkerder. Ik ga ze binnenkort ook eens met courgette proberen.

DAG 34

Banana Cinnamon Rolls – veel mensen houden dadelpasta over. Als je een dubbele portie maakt, kun je de dadelpasta dus gewoon voor 1 persoon maken. Heb je over? Het smaakt heel lekker door zelfgemaakt bananenijs. Of om je appel in te dippen. Ik smeer het op James z’n brood, he loves it.

ervaring the green happiness summer smoothieMijn ervaring met The Green Happiness zomerboek – week 5

Het loopt wel
Grappig dat je na een aantal weken gewoon het programma volgt. Je went aan de afwas en de voorbereidingstijd.

Ok, ik geef het toe
Ik cheat wel af en toe, vooral omdat ik niet wil afvallen. Dus ik voeg wat olie toe aan salades, voeg een avocado toe of een handje noten. En aan m’n smoothie een lepel Smoothie Oats van Rude Health. Dit is speciaal gemalen havermout, een soort vlokken, die makkelijk door je smoothie mengen. Extra voedingsstoffen en langer een gevuld gevoel zijn het resultaat. Je kunt ze o.a. kopen bij Holland and Barrett (voorheen de Tuinen) en Marqt. Je ziet de vlokken op de foto van de smoothie hierboven.

Rustig in de Facebookgroep
Ik zit in de 11 juli Facebookgroep en daar was het deze week erg rustig. Wel jammer, ik vond het erg leuk om de tips en foto’s van anderen te lezen. Wellicht komt het door de vakantie of omdat iedereen er gewoon aan gewend is haha.

ervaring the green happiness summer golden smoothieMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer – week 5

Mijn favoriete recepten op een rij. Lekker handig, zodat ik ze na 50 dagen niet vergeet, maar nog eens kan maken:

  • Golden Smoothie Bowl – (zie foto hierboven) I love smoothie bowls, dus iedere variatie is een mooie toevoeging. Ik strooide er zonnebloem- en pompoenpitten overheen.
  • Pumpkin Muffin – (zie openingsbeeld) Qua ingrediënten wil ik nog wat variaties proberen, zoals het toevoegen van pitten en rozijnen. Maar het lijkt me een fijn basisrecept voor een hartige muffin. Handig als gezonde snack voor James of na een dag kinderdagverblijf: CAKE! eet hij dan makkelijker dan brood haha.
  • Superhero Smoothie – Paprika in een smoothie, ik was er zelf niet opgekomen. Maar met de aardbeien erbij toch heel lekker.
  • Banana Cinnamon Roll – Behoorlijk zoet, maar wel lekker. James vroeg zelfs: ‘Nog een stukje taart mama?’
  • Green Pad Thai – Lekker, koken met kokosmelk.

Ik ben benieuwd hoe het bij jou gaat, volg je het programma nog trouw?