Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 6

Wow, zijn we echt alweer bij week 6?! Volgende week de detox week en dan zijn we klaar. Loop jij nog op schema?

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

Tips The Green Happiness Summer – week 6

Dag 37

Sweet Patato Bliss Balls – Bij de ingrediënten staat amarant, maar dit komt niet meer terug in het recept. Ik heb het door de zoete aardappel gemixt. Wel een waarschuwing: meet het water voor de amarant goed uit. Ik had dat niet gedaan, hierdoor werd het deeg voor de Sweet Patato Bliss Balls heel vochtig. Ik heb er toen wat speltmeel doorheen gedaan, maar dat kwam de smaak niet echt ten goede. Een beetje melig.

DAG 41

Perky Pumpkin Pancakes – Bij sommigen bleef het beslag erg dik. Sowieso is het lastig om ze echt ‘gaar’ te krijgen. Je kunt het beslag wat dunner maken door wat extra warm water toe te voegen. Beetje bij beetje, niet te veel! Het duurt wat langer dan bij gewone pannenkoeken voordat ze droog zijn aan de buitenkant. Aan de binnenkant blijven ze wat zacht.

Mijn ervaring met The Green Happiness zomerboek – week 6

Is echt iedereen op vakantie?
In de 11 juli-Facebookgroep was het nog steeds erg rustig. Jammer, want al die tips en ervaringen werken juist erg motiverend. Dus ik ga de 18 juli-groep ook volgen deze week, benieuwd naar jullie tips & tricks!

Onder controle
Ik vind het steeds makkelijker worden. Juist omdat je er 50 dagen induikt en steeds beter weet hoe je recepten kunt tweaken naar jouw smaak. En omdat je beloont wordt met meer energie. Yes!

Niet te veel afvallen
Ik wil zelf niet afvallen, maar volg The Green Happiness om meer energie te krijgen. Daarom voeg ik regelmatig noten of avocado toe aan de menu’s. En ik sla de heftige detox maaltijden over of voeg iets vullends toe.

Niet zoveel foto’s gemaakt
Ik merk wel dat ik een beetje klaar ben met het vastleggen van dat voedsel. Als het dan eindelijk klaar is, wil ik gewoon eten haha. Daarom deze week maar 1 foto.

Mijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer – week 6

Mijn favoriete recepten op een rij. Want ook als de 50 dagen voorbij zijn, blijf ik graag green & happy:

  • Pina Colada Smoothie (p. 266) – weer een verrassing: paksoi in je smoothie! Van mij hoeven de dadels er niet in, het fruit maakt het zoet genoeg.
  • Fancy Rice Wraps (p. 266) – (zie openingsbeeld) ik wilde al heel lang summer rolls maken, maar dacht altijd dat het heel ingewikkeld was. Nou, niet dus. Het was easy peasy en erg lekker. Ik heb zelf nog wat mango toegevoegd en wat pindakaas aan de dipsaus. Oh lekker joh!
  • Raspberry Ice Pop (p. 269) – framboos is 1 van mijn favoriete fruitsoorten en dit is een ijsje wat ik James ook met een gerust hart kan voorzetten.
  • It’s all Peachy (p. 273) – tja, niet echt een recept, maar wel een lekkere combi: perziken, nectarine en frambozen. Smullen.
  • Sweet Salad (p. 274) – lekker, kleine stukjes gedroogde abrikoos door de salade. Ik voegde ook wat noten toe.