Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 1

by Laura en James
ervaring The Green Happiness summer edition Your 50 days of Green Happiness

Wiehoe, daar gaan we weer. Na het Green Happiness winterprogramma begin ik nu vol enthousiasme aan het zomerboek. Ik zal per week mijn ervaring en favorieten delen. En omdat er in de Green Happiness Facebookgroep veel handige tips voorbij komen, zal ik die ook hier verzamelen.

Doe jij ook mee? Veel succes en eet smakelijk!

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

ervaring The Green Happiness summer edition Choco Coco DonutsTips The Green Happiness Summer โ€“ week 1

DAG 1

Choco Coco Donuts te nat – je ziet ze hierboven op de foto. Sommige deelnemers hadden problemen om de donuts droog genoeg te krijgen. Dat kan liggen aan de amandelmelk die je gebruikt: Provamel bevat bijvoorbeeld in verhouding meer amandelen, waardoor je meer melk kunt gebruiken. Welk merk je ook gebruikt: begin voor de zekerheid met een klein beetje amandelmelk en voeg steeds wat meer toe. Oh en om het makkelijk te maken: ik maakte ze gewoon zonder gat. Easy en smaakt ook lekker.

Welke bakvorm voor de Cake en Donuts? – Je kunt de Cake for Breakfast in een springvorm of cakeblik maken. Ik maakte een dubbele portie in een standaard cakeblik bekleed met bakpapier, dat gaat prima. Oja en voor die heerlijke Choco Coco Donuts hoef je geen speciale vormpjes te kopen. Vorm ze met de hand. Of in een muffinvorm en maak er met de achterkant van een pollepel gaatjes in. En zoals ik hierboven zei: ook zonder gat zijn ze heerlijk.

Mijn Cake for Breakfast is nog zo vochtig van binnen – Dat hoort er wel een beetje bij, de cake is een beetje klef en lang niet zo droog als een een hotelcake uit de supermarkt. Je kunt dit verminderen door iets minder vocht toe te voegen of vers fruit in plaats van diepvriesfruit. Ik las ook dat iemand die hem zonder amandelmelk had gemaakt. Maar: het is niet gevaarlijk, omdat er bijvoorbeeld geen ei in zit.

Cake en Donuts bewaren in een koektrommel – bewaar de Choco Coco Donuts in een afgesloten trommel, maar wel in de koelkast. Je maakt alles vers en zonder conserveringsmiddelen, dus gekoeld bewaren. Invriezen kan ook. Hetzelfde geldt voor de Cake for Breakfast.

Kokos vervangen – er zijn best veel mensen die niet van kokos houden. In de Facebookgroep adviseerde Petra om de kokos in de Choco Coco Donuts te vervangen door speltmeel. Dan wordt het dus een Choco Donut ๐Ÿ˜‰

Je Choco Coco Donuts nog gezonder? – ik vergat per ongeluk de kokosolie en ahornsiroop toe te voegen. Die staan namelijk wel op de ingrediรซntenlijst, maar niet in de omschrijving. Ging prima en smaakt ook lekker. Scheelt vet en suikers.

Hoe krijg je die dadels gemixt? – Ik heb ook geen dure keukenmachine. Ik gebruik het liefst de verse, zachte medjouldadels. Bijvoorbeeld die van Albert Heijn (op de fruitafdeling) en ik zie Yogi & Yousef ook vaak voorbij komen als favoriet. Als je gedroogde dadels gebruikt, kun je ze van te voren weken in warm water. Een beetje vocht toevoegen helpt ook. Dus als in het recept amandelmelk of water zit, dan voeg ik dat alvast toe om de dadels makkelijker fijn te krijgen.

ervaring THe Green Happiness summer kiemenKiemen tip – Je eet de komende weken regelmatig kiemen. Lekker en gezond. Bij Albert Heijn is er een handig bakje met 3 milde smaken kiemen: rode kool, alfalfa en broccoli, je ziet ze hierboven. Zo kun je lekker variรซren. Er is ook een pittige variant.

Waar koop ik groentespread? Gewoon in de supermarkt of Ekoplaza/Marqt. Zonnatura heeft 3 verschillende spreads, vaak staan deze bij de dieetproducten of superfoods. Albert Heijn heeft een aantal verse groentespreads in de koeling. Tartex is een groentespread die je bij veel natuurwinkels kunt kopen. Je kunt ook hummus nemen als je die toevallig nog hebt staan.

Spinazie vervangen – spinazie is lastig verkrijgbaar omdat een deel van de oogst mislukt is. In de Creamy Green Soup kun je in plaats van spinazie ook een courgette of broccoli gebruiken. En in de Bliss Passion Salad kun je spinazie vervangen voor een andere groene bladgroente, bijvoorbeeld rucola.

Welke amandelmelk moet ik nemen? – bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig amandelmelk. Neem als het kan de ongezoete variant. Merken zoals Provamel, die je bij de natuurwinkel koopt, bevatten in verhouding meestal meer amandel. Dat merk je ook in de bereiding van gerechten: je havermoutpap wordt bijvoorbeeld dikker.

DAG 3

Mag ik echt een hele pizza voor avondeten รฉn een hele pizza voor de lunch? – Ja! Al was dat voor mij te veel. In het winterboek at ik een halve per maaltijd met wat salade, dat was genoeg.

Waar koop ik zo’n speltpizzabodem? – Bij de Jumbo heb je verse pizzabodems van Tante Fanny in het koelvak, bij het bladerdeeg. Je kunt ook speltpizzabodems kopen bij Ekoplaza. De Albert Heijn heeft helaas geen onbelegde speltbodems meer, wel een pak met 2 bodems van tarwemeel. Je kunt ook zelf een bodem maken.

DAG 4

Brr, koud, ijs als ontbijt – ik ben gek op ijs, maar niet op een lege maag. Je kunt de banaan ook pureren zonder in te vriezen, dit wordt wel iets minder romig. Een andere optie is om het fruit van de topping te verwarmen in een pannetje, dan heb je lekkere warme vruchtensaus. En voor mijn zoon James mengde ik de warme frambozen met het koude ijs. Ik strooide er wat havermout en rozijntjes overheen en hij smulde er van!

Welke chocolade moet ik kopen? – Het liefst zo puur mogelijk. Bijna alle pure chocolade is vegan. Budgetopties koop je bijvoorbeeld bij Lidl en Aldi. Albert Heijn huismerk heeft ook een betaalbare 85% puur.

Mag ik nou 100 of 170 gram noedels gebruiken? – In de boodschappenlijst staat 170 gram en in het recept maar 100 gram. Uit ervaring weet ik nu dat 100 gram per persoon genoeg is. Ik had een verpakking rijstnoedels van 200 gram waar we prima 4 porties van konden maken, mede door de grote hoeveelheid groente.

DAG 6

Appelmoes – Je kunt de appelmoes eenvoudig zelf maken, maar we koken al genoeg deze week ๐Ÿ˜‰ Ik kocht de biologische appelmoes van Albert Heijn zonder toegevoegde suiker. Er schijnt ook een alternatief van Hak te zijn, maar die is dan weer niet biologisch.

Sweet Apple Blast tips – Het mengsel wordt vrij nat. Je kunt eventueel minder appelmoes gebruiken of de amandelmelk weglaten. Ik doe er de volgende keer een snufje zout bij, voor wat extra pit. En de chocolade heb ik er gewoon overheen gedaan, voordat de boterhammen de oven in gingen. Scheelt weer afwas. Het ontbijt is vrij zoet trouwens, dus ik doe het de volgende keer zonder siroop. En voor James maakte ik ‘m zonder chocolade. ‘Appeltaart mama!’, riep hij blij.

Ik hou niet van aubergine – Maak dan je On a Roll met courgette.

Ik hou niet van witte bonen – In de Facebookgroep werden deze vervangen door kikkererwten, cannellini bonen of doperwtenpuree. Creatief hรจ.

DAG 7

Aardappelsnack – Zijn ze een beetje taai? Probeer ze volgende keer nog dunner te snijden, bijvoorbeeld met een dunschiller. Droogdeppen voordat je ze in de oven doet wil ook wel eens helpen. En nog een tip: zet een bakje water erbij in de oven.

ervaring The Green Happiness summer edition Cake for BreakfastMijn ervaring met The Green Happiness zomerboek โ€“ week 1

Yes, daar gaan we weer
Ik heb heel veel geleerd van het winterprogramma. Maar ik vind het erg leuk om nieuwe recepten te ontdekken en weer echt groen te eten. Het was nog even wachten op het boek, dat werd dinsdag 12 juli bezorgd. Gelukkig deelden een aantal lieve dames in de Facebookgroep alvast de recepten van de eerste dagen, dus kon ik gewoon 11 juli beginnen.

Beter ontbijten en lekker snacken
Meteen in week 1 weet ik weer waarom ik fan ben van The Green Happiness. Ik ben een slechte ontbijter en koop vaak onderwerg snacks bij de AH to go. Door op zondag je week voor te bereiden, heb je een gezond en lekker ontbijt klaarliggen. En hetzelfde geldt voor de snacks. De Cake for Breakfast (hierboven op de foto) en Choco Coco Donuts werken goed voor mij.

Boodschappen doen wordt steeds makkelijker
Als je net begonnen bent met The Green Happiness denk je misschien: ‘Wat, hoe dan?’ Maar omdat ik het winterboek ook gevolgd heb, stonden de edelgistvlokken en vanillepoeder al in m’n kast. Ik kom nu bijna alleen nog maar op de groente- en fruitafdeling. Dat voelt best lekker, zo’n mandje vol gezond. En als je bij de kassa staat, zie je pas hoeveel pakjes en zakjes andere mensen kopen.

Ik kom helemaal in de bak- en kookstemming
Eerlijk? Ik vind het bakken en koken best veel tijd kosten. Maar het voelt wel lekker om zo goed voor jezelf en je gezin te zorgen. James was deze week ziek thuis en hoppa, ik schudde zo een zoete aardappel/bloemkool/wortelsoep uit m’n mouw voor de lunch. Hij smulde ervan. En veel gezonder dan een potje. Fijn dus, om tijd te maken voor good food.

ervaring The Green Happiness summer edition Fruity Summer SmoothieMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer โ€“ week 1

Mijn favoriete recepten op een rij. Ook voor mezelf, zodat ik ze na 50 dagen niet vergeet, maar kan opnemen in mijn โ€˜recepten repertoireโ€™.

  • Cake for Breakfast (p. 168) – dit wordt een klassieker voor ons gezin, net als het bananenbrood uit de eerste editie.
  • Choco Coco Donuts (p. 167) – lekker en relatief gezond. Goede manier om je chocoshot binnen te krijgen zonder geraffineerde suikers.
  • Bliss Passion Salad (p. 168) – en dan vooral de kikkererwten. Heel gezond, maar ik had nog niet veel recepten met kikkererwten in m’n repertoire. Mijn man at de salade na het sporten en was er ook enthousiast over.
  • Fruity Summer Smoothie (p. 171, hierboven op de foto) – oh I love smoothies! En James ook. De komkommer is een goede toevoeging voor wat extra Green Happiness.
  • Quick pizza (p. 171) – de pizza was ook uit het winterboek een lievelings en ik houd niet eens van pizza. Als je deze gezonde variant maakt, zie je pas hoe weinig groente je normaal gesproken op je pizza krijgt. Shocking!
  • Fruity Choco Crumbe Ice-cream (p. 172) – zo lekker! Niet alleen als ontbijt, maar ook geschikt als lunch en dessert.

Zo, dat was week 1. Hoe ging het bij jou? Ik ben benieuwd wat jouw tips en favorieten zijn!

Related Articles

36 comments

Christine 13 juli 2016 - 21:03

Hoort de breakfast cake zo klef en plakkerig te zijn? Of komt dat doordat ik het rode fruit (uit de diepvries) per abuis door het deeg heb gedaan? Is vers rood fruit handiger?

Laura en James 13 juli 2016 - 21:04

Hi Christine, bij mij was ie ook vrij plakkerig. Net als de bananencake van de wintereditie. Vers fruit kan inderdaad schelen of op een andere manier minder vocht toevoegen. Maar het is niet ‘gevaarlijk’, omdat er geen rauwe ingredienten inzitten zoals ei.

Bibi 14 juli 2016 - 13:16

Hoi, als we het met zn tweeรซn willen doen. Eigenlijk ook nog met drie kinderen. Moet ik dan alles verdubbelen? Qua inkoop en recepten..

Laura en James 14 juli 2016 - 13:37

Hi Bibi, wat leuk dat je met je hele gezin gaat meedoen! Het hangt er een beetje vanaf hoeveel jullie eten haha. Ik ben een kleine eter, mijn man groot en we hebben James van 2. Tijdens de wintereditie deed ik de eerste week alles maal 2. Dat was voor ons veel te veel, dus daarna deed ik ongeveer maal anderhalf. Hangt er ook een beetje vanaf: de ontbijtcake bijvoorbeeld gaat er hier in als zoete koek, dus die bak ik maal 2. Mijn man en zoon eten niet altijd de lunchmaaltijden, dus die maak ik vaak wat kleiner.

De eerste keer keek ik ook alleen naar het boodschappenlijstje en deed alles maal 2. Nu kijk ik de recepten door en kan ik vaak wel inschatten hoeveel ik nodig heb.

Hmm, geen eenduidig antwoord, maar ik hoop dat het toch helpt. Veel succes en eet smakelijk ๐Ÿ™‚

Janne 15 juli 2016 - 10:58

Hi Laura!

Wat super handig dat je dit zo bij houdt. ๐Ÿ™‚
Ik begin maandag, dus dit is super handig om voor mij van te voren te checken, dankjewel!

Groetjes, Janne

Laura 15 juli 2016 - 11:07

He wat lief Janne, dank voor je reactie. Veel succes volgende week, het is heerlijk allemaal!

Lisa 16 juli 2016 - 22:01

Hoi Laura! Ik ken je niet, maar toch vind ik je nu al geweldig. Wat een leuke blog ๐Ÿ™‚

Hoewel ik nog niet wilde toegeven aan de wintereditie ben ik na dit prachtige boek van de zomereditie wel redelijk om. Ik kan het niet 100% volgen maar vooral de ontbijtjes, snacks en het avondeten ga ik allemaal proberen. Een mooie manier om bewuster te gaan eten รฉn mijn receptenrepertoire uit te breiden. Ik ben erg blij dat jij een plek hebt gemaakt waar alle tips bij elkaar staan. Zo hoef ik geen onnodige fouten te maken in de recepten!

Laura en James 16 juli 2016 - 22:23

He Lisa, wat lief <3 Ik kan het ook niet altijd 100% volgen, maar de ontbijtjes doen me goed en ik doe weer veel nieuwe inspiratie op. Voor mezelf, man en kind. Veel succes! En als je zelf nog goede tips hebt hoor ik het graag ๐Ÿ™‚

Lisa 18 juli 2016 - 11:14

Heel handige blog, bedankt!
Nog tips van mezelf:
1) de kiemen niet te lang bewaren, bij mij waren ze na een week in de koelkast beschimmeld jammer genoeg.
2) Voor Choco Crunchy ontbijt: ik zette de crunch even (+/- 20 min.) in de oven, zo werd hij lekker krokant, dan meteen de chocolade eroverheen en doormengen en dan heb je echt ‘crunchy’ chocolade crunch, heerlijk ๐Ÿ™‚
Heb je al tips voor week 2? Ik sta namelijk 1 dag achter, dus dat zou heel handig zijn. ๐Ÿ™‚
Veel succes nog en dank voor je blog!

Laura 18 juli 2016 - 11:27

Thanks Lisa, ik ga ze toevoegen! Ik ga vanavond beginnen aan de blog voor week 2. De snack staat in de vriezer, dus nog niet geproefd. Het ontbijt was lekker, niets geks aan haha. En de lunch heb ik geen ballen van gemaakt, maar meer een soort salade. Stuk makkelijker, smaakt hetzelfde. Zet ‘m op he, deze week!

Lisa 18 juli 2016 - 16:05

Bedankt!

Catho 18 juli 2016 - 21:04

Oh, wauw dit vind ik geweldig! Superhandig zo alle tips tezamen ๐Ÿ™‚
Blijf je dit doen voor de volgende weken?
Ik ben op je blog terecht gekomen omdat ik opzoek was naar zoiets als dit, en heb gelijk even door je blog rondgestruind… Je hebt er een volger bij! ๐Ÿ™‚
Liefs, Catho

Laura 19 juli 2016 - 19:11

Hi Catho, wat gezellig, zo’n enthousiaste reactie ๐Ÿ™‚ Ik zit nu in week 2 en plaats vanavond de eerste tips op m’n blog. Dus ja, het is wel de bedoeling dat ik dit blijf volhouden. Leuk dat je me gaat volgen. Hoe bevalt het jou tot nu toe?

Emma 25 juli 2016 - 13:37

Hoi Laura,
Wat handig dit! Dit maakt wel dat ik gemakkelijker zou beginnen aan het boek.
Heb wel nog een belangrijke vraag.. Er staan altijd zo veel ingredienten op zo’n week lijst, heb jij een soort indicatie van wat je wekelijks kwijt bent aan je boodschappen?
Bedankt voor dit handige overzicht! Super,

Groetjes, Emma

Laura 25 juli 2016 - 13:45

Leuk om te horen Emma. Boodschappen verschillen heel erg. De eerste week is het duurst, omdat je dan ook veel nieuwe dingen voor je voorraadkast moet kopen. Ik ben denk ik rond de 80 euro kwijt per week, maar ga veel naar Ekoplaza en Albert Heijn. Ik zie ook veel meiden die bijvoorbeeld fruit op de markt halen en ook bij Lidl/Aldi/Action kun je veel dingen inslaan. Dat scheelt echt veel en dan kun je het ook redden met 50 euro voor 2 personen.

Francis 26 juli 2016 - 11:39

Wij zijn deze week begonnen met week een van het zomerboek, dus lees lekker mee met de tips in je blog ๐Ÿ™‚ ( zo wie zo leuk om je blog te volgen)Bij de donuts, zei ik tegen mij dochter, o daar was een handige tip voor, niet de amandelmelk er meteen in een keer er door, precies op het moment dat ze hup er alles in gooide. Ze zijn dus heel plakkerig. Wij hebben ze kleiner gemaakt. En heb er een paar afgebakken. Ook lekker, maar kan de volgende keer wat korter, denk zo 20 min.
Omdat mijn dochter op moet passen met chocolade hebben we in de topping de cacao weg gelaten. Ook dan is het lekker ( ook al mis ik zelf een beetje de chocolade) De ontbijtcake is een hit hier. Ook hier een schriftje met onze lievelingsrecepten. Dus de winter wordt aangevuld met de zomer.
En voor sommige spullen heb ik nu een bestelling gedaan bij Pit & Pit. Is niet duurder dan de natuurwinkel en boven de 35 euro is het bezorgen gratis. Vond het heel ideaal

Laura 26 juli 2016 - 12:15

Welkom Francis! En jammer van de donuts haha. Hopelijk smaken ze nog wel ๐Ÿ˜‰
Oh en dank voor de Pit & Pit tip, daar ga ik ook eens kijken. Eet smakelijk he, de komende weken!

Susanne 26 juli 2016 - 12:10

Ik zie dat je de Cake for Breakfast van week 1 op maandag maakt en zondag nog het laatste stuk eet.
Is dit dan vers zo lang houdbaar?
Ik heb het in een tupperware bak, buiten de koelkast.
Iemand al ervaring? Tips en tricks?

Laura 26 juli 2016 - 12:16

Hi Susanne, nee dat is niet zo lang vers houdbaar. Je kunt de bak het beste in de koelkast zetten. Of de cake in stukken invriezen. Diverse dames hadden in de eerste week schimmel op de cake omdat ze hem buiten de koelkast bewaarden, dat zou zonde zijn.

Mariska 26 juli 2016 - 18:16

Wat een top blog! Ideaal! Vandaag begonnen. De chocodonuts zijn zo de prullenbak ingegaan, vond ze echt niet lekker helaas. Ik heb alleen de aardappeltjes uit de oven niet goed gekregen. Ze zijn volledig uitgedroogd! Ik heb een elektrische oven, heb jij misschien hier een tip voor? ๐Ÿ™‚

Liefs!

Laura en James 26 juli 2016 - 20:07

Hi Mariska, oh wat jammer! Ik vond de donuts wel lekker. Ik hoorde van veel mensen dat de ‘rauwe’ smaak ze tegenstond? Oef, ovens heb ik ook niet zoveel verstand van haha. Misschien was het te lang of te hoog als ze zo droog werden? Ik las ook als tip om er een bakje water bij te zetten, maar dat was vooral om ze knapperig te maken.

Cindy 3 augustus 2016 - 09:02

Hi Laura, ik heb voor de pizzabodem het recept gebruikt vanuit jouw link. Zelf had ik al twee kant en klaar maar voor mijn zoontje van 14 maanden wilde ik een mini pizzabodem hebben. Super recept en super easy! Ik had natuurlijk nog deeg over en daar heb ik nog 5 mini pitabroodjes van gemaakt, d ie ik nodig heb voor de volgende week. Hup de vriezer in en ik haal ze eruit als ik ze nodig heb. In het boek staat volgens mij volkoren pita maar deze is net zo gezond. Dus dat ik nog een idee hoe ik het gedaan heb.

Laura 3 augustus 2016 - 10:18

Wat goed zeg Cindy! En je zoon is een geluksvogel ๐Ÿ™‚ Lekker gezonde pizza eten!

Suus 8 augustus 2016 - 15:07

Klopt het dat je de cocochoco donuts niet hoeft te bakken? Ik vind ze best lekker, maar ik heb wel het gevoel dat ik rauw cake-deeg zit te eten…

Laura 8 augustus 2016 - 15:11

Hi Suus, ja dat klopt! Er zit ook geen ei in, of andere dingen die ‘gaar’ moeten worden. Ik vond ze zo heel lekker, maar ik las van veel anderen dat ze het inderdaad een raar idee vonden. Even bakken kan dus wel, maar het hoeft niet. Succes he, de komende weken.

Marieke 8 augustus 2016 - 17:45

Dag Laura,
Helaas heeft de Albert Heijn de speltpizzabodems niet meer die ik zo graag kocht tijdens het eerste boek.

Ik heb nu de variant van de Jumbo, maar vroeg me af of 1 verpakking voor 1 pizza is? Het lijkt zoveel.

Laura en James 14 augustus 2016 - 22:49

Hi Marieke! Ik heb zelf de Jumbo pizza niet in het echt gezien, maar ik las dat anderen hem als 2 porties gebruikten. Hij ziet er idd groot uit op het plaatje.

Lonneke 23 augustus 2016 - 11:41

Wat een heldenblog is dit! Echt super dat je die tips allemaal zo duidelijk op een rijtje zet zeg! Helemaal te gek. Ik ga morgen beginnen dus heb er superveel aan. Bedankt!

Laura 23 augustus 2016 - 11:46

Wat lief Lonneke, dankjewel. Zet ‘m op en eet smakelijk!

Rosa 27 augustus 2016 - 10:26

Wat een leuke blog! Ik start maandag met TGH. Ik vroeg me af… Wat drink je zoal? Drink je ook alcohol? I love kokoswater, kan ik dat wel blijven drinken?

Laura 27 augustus 2016 - 14:43

Hi Rosa, ik drink vooral heel veel water en kruidenthee, dat deed ik eerder ook al. Ik drink heel weinig alchol en nu dus even 50 dagen niet. Al kan ik me voorstellen dat ik bij een etentje wel een wijntje zou nemen. Ik denk dat je best wel wat kokoswater kunt blijven drinken, maar check wel goed of het gezoet is of niet. En probeer vooral veel water te drinken, eventueel met een smaakje. Zoals wat muntblaadjes of limoen.

Jacqueline 11 september 2016 - 08:53

Hai Laura
Wat fijn !!! Echt super handig jouw blog
Ik zit op dag 7 van week 1 en zie in jouw blog al mijn vragen voorbijkomen ?
Ik ga je volgen dankjewel
Jacq

Laura 11 september 2016 - 19:13

Leuk Jacqueline, veel succes he!

Zofia 7 september 2017 - 10:52

Dag Laura!

Ik ben net gestart aan het zomerboek, en ben heel blij jouw blog te hebben ontdekt! Het is ontzettend inspirerend, en ook handig om de paar “foutjes” en onduidelijkheden uit het boek hier te zien, zodat ik niet uren hoef te staren naar de recepten, om te ontdekken wat er met die 70gr nog moet gebeuren haha!

Ik volg deze 50 dagen vanuit Londen, waar ik net naartoe ben verhuisd, dus sommige ingredienten zijn wat moeilijker of anders te vinden. Maar is ook een ontzettend goede manier voor me om de producten en Engelse termen hier meteen goed te leren ๐Ÿ™‚

Ik ga je blog zeker nog blijven volgen!
Z

Laura 12 september 2017 - 08:51

Wat leuk Zofia! Veel succes en vooral ook veel plezier in Londen!

Suuz 28 augustus 2018 - 20:59

Ik ben er net mee dus super spannend. Bij het peppen voor dag 1 kwam ik er al achter dat Amandelmelk zonder E418 (gullengom) moeilijk te vinden is. Dat gaven ze in het boek aan dat je daarvan een schimmel in je darmen kan krijgen. Provamel zelfs. Zonatura gelukkig niet dus die koop ik nu. Ik vond de donuts zo moeilijk en onaantrekkelijk (ligt zeker aan mij) dat ik gewoon balletjes heb gedraaid en door de Kokosrasp heen.

Comments are closed.