Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 2

Ik heb genoten van week 1 van het zomerprogramma van The Green Happiness. Lekkere ontbijtjes, fijne lunch en smullen van het avondeten. Ik ben benieuwd wat week 2 ons brengt!

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

ervaring The Green Happiness zomerboek week 2Tips The Green Happiness Summer – week 2

DAG 8

Quinoa Bircher Muesli(foto hierboven) Daar waren veel deelnemers aangenaam door verrast. Ik ook! Quinoa voor ontbijt, vult goed en smaakte heerlijk. Sommigen vonden de sinaasappelrasp iets te overheersend, deze kun je eenvoudig weglaten of iets meer yoghurt en rood fruit toevoegen. Je kunt het ontbijt warm of koud eten. En als je niet van quinoa houdt kun je ook havermout of rijst gebruiken. Of bulgur, dat wordt verder in de recepten niet gebruikt, dus ook lekker voor de afwisseling.

Fusion Rice Ball – Lekker, maar best veel werk. Ik maakte er lazy sushi van: de rijst en groenten in een schaal, met wat geknipte norivellen er overheen gestrooid. Een stuk sneller en smaakt hetzelfde.

Pickled ginger – Is de roze-gekleurde gember die je ook bij je sushi krijgt. Gember in een potje dus, dat zoekt wat makkelijker. In de supermarkt staat het bij de sushi-afdeling.

ervaring The Green Happiness zomerboek week 2Berry SliceDeze maak je in een klein voorraadbakje, dus niet in een cakevorm. Anders krijg je de bodem niet dik genoeg. Je kunt ook siliconen vormpjes gebruiken: 4 bakjes en in ieder bakje een portie. Dan hoef je ook niet te klungelen met vershoudfolie. Over die Berry Slice had ik zelf ook nog een vraag: Hoe eten jullie dit? Recht uit de diepvries is het hard, als je het teveel laat ontdooien wordt het weer een papje. Er waren meer mensen die hier mee worstelden, het is bijvoorbeeld geen handige snack om los mee te nemen. Ik ben zelf meer van van het bananenijs los óf een dadelreep los. Volgende keer splits ik deze ingrediënten denk ik.

Sweet Lentil MixJe kunt linzen uit een pot of gedroogde linzen uit een zakje gebruiken. Let op: gedroogde linzen moeten eerst 30 minuten weken en dan nog 45 minuten koken. Dat vraagt dus wat voorbereiding. De linzen in een pot zijn al zacht, die kun je er de laatste 5 minuten bij doen, zodat ze opwarmen. Nog een tip van lezer Wendy: “Ik gebruik het liefst De Puy (of dupuis, de namen op de verpakkingen zijn niet eenduidig) linzen. Heel donkergroene linzen, ook wel de parels onder de peulvruchten genoemd. Die hoef je niet eerst te weken. Gewoon ca. 20 min meekoken is voldoende. Helaas verliezen ze dan wat van hun mooie kleur, maar dat mag de pret niet drukken. Ik koop ze bij Plus of AH in gedroogde vorm. Eventueel in het bio-schap.”

Opgeblazen buik na de Sweet Lentil Mix – Veel deelnemers hadden een opgeblazen buik van dit gerecht. Iedereen is gevoelig voor andere kruiden en/of groenten. In dit geval kan het bijvoorbeeld door de linzen of kikkererwten komen. In linzen zitten heel veel vezels, wellicht moet je lijf daar aan wennen. Veel water drinken en bewegen helpt.

DAG 9

Honger – Ik zie deze week steeds meer dames met trek. Gelukkig waren er ook goede – en lekkere – tips om dat te verhelpen. Zoals extra groente en fruit eten. Een bakje rood zomerfruit of een gepureerde bevroren banaan is geen straf met dit mooie weer.

DAG 9

Volkoren pita’s – Waar koop je die dingen? De Albert Heijn heeft speltpita’s maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Volkoren pita’s kun je kopen bij de Ekoplaze of Turkse winkel.

Falafel pockets – Niet iedereen houdt van de smaak van sojayoghurt als sausje. Je kunt dit vervangen door hummus, mosterd of een vegan ketchup.

DAG 11

Tripple Veggie Power Soup – Ik lees dat veel mensen ‘m niet door de blender gooien. Kun je kauwen in plaats van babyvoeding 😉 De soep lijkt heel veel, sommigen maken er meer porties van en vriezen deze in. Let op: het is groente met water, dus als je het lekker wel in twee keer opeet, is dat ook prima.

Reuzenbonen – Kun je kopen bij de Albert Heijn, ze liggen daar bij de andere bonen.

DAG 12

Chocolate Smoothie Bowl – het kan vrij vloeibaar worden. Als je meer een ijsstructuur wil (ice cream for breakfast, yes please!) dan kun je minder amandelmelk toevoegen. Het scheelt ook als je grote bananen gebruikt.

DAG 13

Maistortilla’s – Niet iedere Albert Heijn verkoopt ze. Soms liggen ze bij de glutenvrije afdeling of Toko Tjinn in het vriesvak. Als je ze online besteld bij AH kun je zoeken op Consenza Tortilla. Bij Jumbo liggen ze ook op de glutenvrije/Zonnatura afdeling.

Mijn ervaring met The Green Happiness zomerboek – week 2

Meer energie!
Ik zit sinds lange tijd weer lekker in m’n vel. En heb niet meer de hele tijd behoefte om dutjes te doen. Dat kan komen doordat de zon schijnt en m’n vitamine D eindelijk weer op peil is. Maar ik weet zeker dat dit vegan dieet me ook verder helpt.

Minder last van m’n menstruatie
Fijne bijkomstigheid: ik heb minder last van krampen en buikpijn. Ik heb rond m’n menstruatie altijd heel veel zin om te snoepen, maar heb het idee dat ik door de suiker ook meer buikpijn voel. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar deze keer heb ik er veel minder last van. En als je in plaats van snoep lekker aardbeien en watermeloen kunt eten, hoor je mij niet klagen.

Easy met kinderen
James vindt het heerlijk. Hij smult van de soep en het ontbijt valt ook goed in de smaak. Ik pas het voor hem wel aan, zo voeg ik bijvoorbeeld geen chocolade toe. En het ijs laat is wat smelten, zodat hij niet een bak koud eten in z’n buik krijgt. En met tussendoortjes als dadels, komkommer en aardbeien, hoor je James niet klagen.

ervaring-The-Green-Happiness-summer-fusion-rice-ballMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer – week 2

Mijn favoriete recepten op een rij. Ook handig voor mezelf. Kan ik ze na 50 dagen nog eens maken. En nog eens.

  • Fusion Rice Ball (p. 184) – (zie foto hierboven) zeker met de toevoeging van nori vellen, waardoor het echt een sushi touch heeft. Ik ben normaal gek op sushi met zalm, maar dit vind ik ook heel lekker.
  • Quinoa Bircher Muesli (p. 184) – ik zou niet alleen de quinoa eten, maar met de frisse yoghurt en het zoete fruit is het een heerlijk ontbijt. En James smulde hier ook van: ‘Besjes mama! Lekker!’
  • Falafel Pockets (p. 191) – wij zijn sowieso alledrie falafelmonsters, maar deze combinatie is heerlijk. Ik deed nog wat geraspte komkommer door de dressing om het tzatziki-achtig te maken. Lekker!
  • Sweet Strawberry Oats (p. 191) – (zie foto hieronder) tja, overnight oats stonden hier al vaak op het menu. Ik verving de aardbeien in de oat voor frambozen. We love oats!
  • Banana Pancakes (p. 196) – Yes, pancakes for breakfast. Als kind was ik al dol op pannenkoeken, nu nog steeds. En James heeft het geërfd: ‘Koek, mama, koek!’

Hoe gaat het bij jou? Ik ben benieuwd wat jouw favorieten zijn!

ervaring The Green Happiness Sweet Strawberry Oats