Als The Green Happiness even niet lukt

Vorige week zat ik vol goede voornemens. Helaas kwam ik daar niet aan toe.

James moest onverwacht naar het ziekenhuis en daardoor zag de week er anders uit. Maar wat handig: er lag het een en ander aan Green Happiness voedsel in de vriezer. Daardoor werd het geen totale cheatweek. Hoera!

Het is niet erg als het even niet lukt

In 2010 kocht ik een jaar geen kleding. En met mij nog zo’n 2.000 anderen. De Free Fashion Challenge heette mijn project. Hiermee vroeg ik aandacht voor meer kwaliteit en creativiteit in de modewereld.

Na een maand waren er al mensen die mij beschaamd meldden dat het totaal mislukt was. Dat ze toch iets hadden gekocht.

Ik vind dat niet totaal mislukt. Als je normaal elke week iets koopt en nu maar één kledingstuk in de maand, heb je al een grote stap gezet.

Hetzelfde geldt voor voeding. Als je normaal elke dag snoept en nu al een maand niet, dan is dat een hele prestatie. Eet je dan een keer slagroomtaart op een verjaardag, dan is alles toch niet reddeloos verloren? Geniet van die taart en pak daarna de draad weer op.

In noodgevallen, zoals je kind in het ziekenhuis, moet je soms ook even andere keuzes maken. Is dat jammer? Ja. Is alles verloren? Nee. Want daarna pak je de draad weer op.

En zo mislukt is deze cheatweek niet eens…

Ik zocht de makkelijkste recepten op uit Your 50 Days of Green Happiness. En de comfort food gerechten. En al met al aten we behoorlijk groen deze week.

Your 50 days of green happiness, ingrediënten voor bounty lolly | www.lauraenjames.comMijn favoriete cheat recepten van Your 50 Days of Green Happiness

Dit zijn de recepten die makkelijk te maken zijn. Of het goed doen als comfort food. Of allebei 😉

  • De supersnelle healthy pizza (p. 40) hebben we deze week twee keer gegeten. Lekker, snel klaar en comfort food. Soms is dat gewoon nodig.
  • Zoete aardappelfrietjes met de tzatziki van week 4 (p. 132). Lekker!
  • Overnight oats. Je moet er wel aan denken de avond vantevoren, maar in twee minuten ben je klaar. Een stevig ontbijt, zodat je de dag aankunt.
  • Groene smoothies, zeker als je geen fruit hoeft te schillen. Ik ben gek op smoothies en door een handje spinazie zijn ze net wat voedzamer. Ik doe er vaak ook een handje havermout doorheen.
  • Speltboterhammen met humus en groente (p. 34). Kost evenveel tijd als een boterham met Nutella, dus handig voor snelle lunch.
  • Tussendoortjes als mandarijnen, een banaan, rozijntjes en wortels. Hoef je niet te bereiden, zo uit de supermarkt je werktas in. En toch gezond.
  • Ik heb tussen de bedrijven door snel een bananenbrood gebakken. Instant energie en comfort food. Gaan de recepten die je vaker maakt bij jullie ineens ook veel sneller?
  • Hoera: er zat ook nog wat lekkers in de diepvries. Zoals de Sweet Patatosoup (p. 46) en een paar Bietenburgers (p. 49). En een voorraadje Bounty ballen (p. 34, het werden bij mij geen lolly’s haha). Maak dus af en toe wat extra eten voor noodgevallen. Als je dan gestresst in je diepvries kijkt, zul je blij zijn.

Zo ga ik het volgende week doen:

Jammer van deze week, maar gezien de situatie was het geen totale mislukking. Volgende week ga ik lekker door met week 4!

Beeld: 1. zoete aardappelfriet met tzatziki 2. ingrediënten voor bounty lolly. Recepten van The Green Happiness, foto’s door www.lauraenjames.com