Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 3

by Laura
ervaring The Green Happiness Rose Veggie Pie

He, wat goed dat je er nog steeds bent! Hoe gaat het bij jou? Ik heb de eerste 2 weken veel lekkere dingen gegeten en ben heel benieuwd naar week 3. Let’s go!

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

Tips The Green Happiness Summer – week 3

DAG 15

Rose Veggiepie – (zie openingsbeeld) Hij ziet er prachtig uit, maar niet bij iedereen favoriet. Sommige mensen vinden de bodem niet lekker. Vergeet niet ‘gepelde’ zonnebloempitjes te kopen, dus zonder hard schilletje. Die liggen bij de bak-artikelen. Als je niet van rode biet houdt, kun je die vervangen voor een andere groente. En een veelgehoorde tip: minder knoflook in de vulling en de groente even blancheren van te voren.

Maar laat je niet afschikken: ik vond hem wel lekker! Hij heeft hier wel langer in de oven gestaan: de bodem 15 minuten en met de groente erbij nog eens 30 minuten.

Veel mensen houden veel groente over. Maak hier een soepje van, salade of groentechips in de oven.

ervaring The Green Happiness Chocolate Chip CookieChocolate Chip Cookie –  (zie foto hierboven) Let op, ze blijven een beetje zacht. Dus niet erin laten tot ze er droog uit zien, dan wordt het net rubber. De tijd die er voor staat (20 tot 30 minuten) is goed, ze worden nog wat steviger als ze afkoelen. En nog een waarschuwing: de meesten konden niet na 1 koekje stoppen. Dus berg ze goed op 😉

DAG 17

Mango Ice Dream – het is soms lastig om een rijpe mango te vinden in de winkel. Ik heb daarom mango uit de diepvries genomen en dit gemixt met 3 niet bevroren bananen. Zelfde effect, lekker makkelijk.

DAG 18

Sweet Sushi Rolls – lekker lekker! Maak het uiteinde van het norivel licht vochtig, zodat je de rol kunt dichtplakken. Als je de rol af hebt, laat je de sushi onder een vochtige theedoek opstijven (niet nat, enkel vochtig). Daarna kun je hem in stukjes snijden met een scherp, schoon mes. Extra lekker: sesamzaadjes eroverheen strooien. Sommigen vinden het rollen lastig, maar -ik spreek inmiddels uit ervaring- dat wordt snel makkelijker. Zelfs zonder matje. Vaker vegan sushi eten dus 😉

DAG 20

Fruity Mini Pizza – lekker! De saus is wat veel, kun je ook iets minder maken. Let op: dit stond op het kaartje wat bij het boek is gevoegd, vergeet niet 1 Fruity Mini Pizza voor morgen te bewaren.

Vegan frittata – geen spinazie in huis? Die kun je prima vervangen door boerenkool, champignons of courgette. De ongekookte kikkererwten fijnmalen is voor sommige blenders een uitdaging. Daarnaast bleef bij velen het mengsel heel nat. Je kunt ook kiezen voor 200 gram kikkererwtenmeel kiezen in plaats van ongekookte kikkererwten. En evt. wat minder water gebruiken.

ALGEMENE TIPS

Banaan vervangen in vegan baksels – In de Chocolota Chip Cookies en veel andere baksels zit banaan. Hou je niet van banaan? Banaan vervangt vaak een ei in vegan baksels, dus je moet op zoek naar iets anders wat bindt. Een halve banaan kun je vervangen door 1 theelepel lijnzaad + 2,5 theelepel water OF 1 theelepel chai zaad + 1/3 cup water OF 1/4 cup appelmoes.

Ik kan niet naar het toilet – Een veelgehoorde comment deze week. Er zijn verschillende oplossingen. Zelf at ik tijdens mijn zwangerschap een kiwi op nuchtere maag + een glas lauw water. Dat hielp goed. Je kunt ook chlorella nemen, opletten dat je vooral rijpe bananen eet, genoeg bewegen, genoeg water drinken, magnesium slikken, pruimen of een theelepel olijfolie.

Ik hou niet van paddestoelen – Ik zie veel comments voorbij komen van mensen die niet van champignons en shiitakes houden. Deze bevatten een stofje dat wordt omgezet naar vitamine D. Handig in Nederland, waar niet zoveel zon is. In sommige gerechten kun je ze zo kruiden dat je ze niet echt proeft. Als je ze echt niet lust: vervangen door andere groente en evt. extra vitamine D slikken.

Mijn ervaring met The Green Happiness zomerboek – week 3

Voorbereiden is zo belangrijk
Ik merk dat het goed gaat als ik de tijd ervoor neem. Ik heb het best druk met werk en niet altijd zin om ‘s avonds nog te snijden, te bakken en af te wassen. Maar als ik op zondag wat vooruit bak, ben ik daar wel heel blij mee. Het voorkomt dat ik ga snoepen of helemaal niet ontbijt of lunch.

ervaring the Green Happiness Layered Red SmoothieMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer – week 3

Mijn favoriete recepten op een rij. Ook lekker handig voor mezelf, want mijn Green Happiness houdt niet op na 50 dagen.

  • Layered Red Smoothie (p. 204) – (zie foto hierboven) Dan wel zonder de bleekselderij (brr), maar met komkommer of rode biet ook erg lekker. En de twee smaken apart maken loont. Het is lekker om zo om en om de smaken te proeven.
  • Tortilla Wraps (p. 204) – Wraps for lunch. Dat moet ik onthouden, toch een makkelijke variatie op brood.
  • Chocolate Chip Cookie (p. 207) – Niet per sé mijn favoriet, wel die van m’n man.
  • Mango Ice Dream (p. 211) – Hmm! James smulde er ook van. Ik at het trouwens met een lepel als een smoothie bowl, met daaroverheen zonnebloempitten en andere zaden.
  • Sweet Sushi Rolls (p. 212) – Sushi met mango vond ik al tijden heerlijk. De shiitake helpen me om de zalm te vergeten. Lekkere vegan sushi.
  • Fruity Mini Pizza (p. 216) – Kleine minitaartjes, ook leuk als traktatie.

Wat vond jij van de Rose Veggiepie?

Related Articles

18 comments

Esther 26 juli 2016 - 22:08

Bedankt dat je zo’n super handige blig bij houdt! Ik ben 1 week later begonnen en kan mij door jou blog beter voorbereiden. Zelf ook druk met werk etc voorbereiding is dus erg belangrijk. De rose pie ziet er ingewikkeld uit. Zal er goed de tijd voor nemen 🙂

Reply
Laura 1 augustus 2016 - 20:59

He wat leuk Esther, fijn dat mijn blog je helpt. Ja, goede vorobereiding is het halve werk he. De Rose Pie kost inderdaad even wat tijd. Ik zag ook mensen die de groente klein hadden gemaakt in de keukenmachine en dat eroverheen hadden gedaan. Scheelt een hoop tijd, evt. ook een optie 🙂 Eet smakelijk deze week!

Reply
Sandra 1 augustus 2016 - 09:25

Heyhey… Vit.B12 komt volgens mij niet in shiitake voor? Ik lees toch overal dat het alleen in dierlijke producten zit en vegetariërs en veganisten dus supplement nodig hebben?
Verder heel goede tips! Succes

Reply
Laura 1 augustus 2016 - 21:01

He Sandra, je hebt helemaal gelijk! Ik ben zelf geen voedingexpert, dus verzamel vooral de ervaringen van anderen. Ik moet dus oppassen met dit soort uitspraken blijkt maar weer. Ik ga het aanpassen, ik las hier nog meer informatie hierover. Blijkt dat men lang dacht dat er B12 in zat, maar dat het een stof is die er op lijkt. Dankjewel dat je een reactie achterliet! http://www.vitamineb12.org/natuurlijke-bronnen-van-vitamine-b12/

Reply
Sophie 2 augustus 2016 - 15:04

Hi Laura! Wat leuk te lezen dat TGH zo goed bevalt! Ik wil er zelf ook graag mee beginnen maar weet niet zo goed of ik het zomer of het winter boek moet aangeschaffen. Welk van de twee bevalt je tot noch toe beter? Echte zomer hebben we hier toch niet haha. Alvast dank voor je hulp en ik lees zeker door hier!!

Reply
Laura 2 augustus 2016 - 15:20

He Sophie! Ik zou voor het zomerboek gaan. Ik vind de recepten beter ontwikkeld en lekkerder. En er staat dezelfde info in als in het winterboek, maar dan uitgebreider. Soms heb ik geen zin in ijs als ontbijt, maar dan laat ik het gewoon wat warmer worden. Dus het is niet zo dat de recepten alleen lekker zijn bij 30 graden en zonneschijn 😉

Reply
Francis 6 augustus 2016 - 12:22

Hoi Laura, wij beginnen maandag ook met week drie en voor dat ik boodschappen doe, lees ik altijd eerst even jouw blog, of dat ik wat moet aanpassen. Reuze handig 🙂 Dus de bleekselderij is van mijn lijst af en dat wordt een extra komkommer meenemen. Ben benieuwd .
Ook hier maak ik dingen in het voren, omdat ontbijt dan net wat vlotter gaat in de ochtend

Reply
Laura 6 augustus 2016 - 15:28

Haha leuk om te horen Francis! ja dat voorbereiden is soms wel nodig he, anders moeten we wel heel vroeg opstaan. Gaaaap…

Reply
Marian 14 augustus 2016 - 10:31

Hey, wat een handige blog dit. Ik heb net week drie afgerond en de veggie rose ziet er inderdaad beter uit dan dat hij smaakt maar dat mocht de pret net drukken. De fritatta os gister mislukt, toch te vochtig… ik zet hem vandaag nog wat extra in de oven en hoop er t beste van te kunnen maken. Ik had je blog wat dat betreft eerder moeten ontdekken. Dit klinkt wat genant maar ik heb nu aanhet einde van week drie heel veel last van winderigheid. Herkennen jullie dit en belangrijker nog, heeft iemand hier een remedie voor?

Reply
Laura en James 14 augustus 2016 - 22:48

Hi Marian, ja het is even puzzelen allemaal he. Goed dat je zo volhoudt! Die winderigheid zie ik veel vaker voorbij komen. Ik heb geen gouden tip, maar bij veel mensen ligt het aan de kikkererwten. Dus wellicht kun je die soms vervangen? Verder veel water drinken en bewegen!

Reply
Jeanette 14 augustus 2016 - 22:47

Fruity mini pizza chocosaus. Die wordt prachtig dik in de koelkast. Dus gaan wij die ook inzetten als alternatief voor chocopasta. Op brood en pancakes etc. Lekker smeren zonder toevoegingen.

Reply
Jeanette 14 augustus 2016 - 22:53

Wat betreft die vochtige frittata. Met kikkererwtenmeel geen problemen en kan het zelfs met veel minder kikkererwtenmeel. Bij Vegan Gourmet maak je iets soortgelijks met 110 gr meel en 600 ml vocht. Alleen dan kook (en bindt) je het vloeistof kikkererwtemeel groentenmengsel nog even voor je het in de ovenschaal doet…

Reply
Laura en James 15 augustus 2016 - 09:45

Dankjewel Jeanette, goede tip!

Reply
Silvia 27 augustus 2016 - 14:45

Haa Laura!
Wat een handig blog schrijf je 🙂 Ik wilde je gewoon even laten weten dat ik elke week lekker lees wat jij voor tips hebt en dat ik het heerlijk vind om je blog te lezen 🙂

Reply
Laura 28 augustus 2016 - 10:06

Wat lief Silvia, dankjewel. Gaat het goed met het programma?

Reply
Silvia 28 augustus 2016 - 22:31

Ja, het gaat erg goed. Ik geniet van het lekkere eten en ook van het koken. Dat had ik van te voren nooit verwacht 🙂 Ik merk dat als eenmaal de knop om is en je er echt voor gaat, het wel eenvoudig vol te houden is!

Reply
Laura 29 augustus 2016 - 07:17

Ja he, dat vind ik het fijne aan dit programma volgen. Je hoeft niet elke dag opnieuw zelf na te denken haha.

Reply
Nien 21 september 2016 - 23:57

Lees ik het boek verkeerd. In de frittata zit toch andijvie geen spinazie. Weet jij ook ren alternatief als je geen artisjok lust?

Reply

Leave a Comment