Mijn ervaring met The Green Happiness summer – week 7

Wow, alweer de laatste week van het zomerprogramma van The Green Happiness! Zijn jullie er nog? Zelf heb ik deze week het een en ander aangepast. Ik ben benieuwd hoe jij de week bent doorgekomen.

Ik werk deze blog gedurende de week bij – work in progress dus. Heb je tips? Laat ze in de comments achter, dan zet ik ze erbij!

Een kleine waarschuwing bij deze week: zelf wil ik op dit moment niet afvallen. Ik heb deze week dus veel aanpassingen gedaan, met name door eerdere succesrecepten te herhalen. In de Facebookgroep van deze week was het ook erg rustig, dus ik vermoed dat meer mensen hun eigen pad zijn gaan volgen. Als je nog tips hebt voor deze week hoor ik het heel graag!

Tips The Green Happiness Summer – week 7

DAG 43

Orange Popsicle – ik heb deze zonder gember gemaakt, omdat ik dat gewoon echt niet lekker vind. Ook heb ik de schrijfjes weggelaten, maar gewoon meegemixt. Zelfde smaak, minder werk.

DAG 48

Mango Rice Wraps – ik wou al vaker summer rolls maken, maar zag altijd op tegen die rijstvellen. Is vast heel lastig, dacht ik. Nou nee dus. Ik neem een bord heet water en laat een vel er zo’n 10 seconden in liggen. Het vel is dan wat zachter, het breekt dus niet meer als je het buigt. Maar ook nog niet helemaal slap: ik merkte dat het nog zachter wordt als het al uit het water is. Dan leg ik het vochtige vel op een schoon bord, groente en mango erin en opvouwen maar. In de dipsaus deed ik ook nog wat pindakaas, niet erg detox, maar wel lekker.

Mijn ervaring met The Green Happiness zomerboek – week 7

Is het nu alweer voorbij?
Ik heb heus wel, meer dan eens, gemopperd op Merel en Tessa. Als ik weer eens een uur aan het afwassen was of als m’n avondeten er prachtig uit zag, maar niet zo lekker smaakte. Maar ik vond het ook fijn: gewoon zoveel mogelijk het programma volgen en zo allerlei nieuwe dingen proeven.

Want eerlijk: kookboeken heb ik genoeg, maar ik maak er eigenlijk nooit wat uit. Bij The Green Happiness begon ik gewoon vooraan en kwam ik stap voor stap vanzelf bij dag 50. En heb ik minimaal 150 nieuwe gerechten geprobeerd. Yes!

No detox for me
Ik heb de echte detox-elementen overgeslagen. Dus vooral voor de ochtenden met Super Cleanse Tea zocht ik een alternatief. En ik voegde hier en daar een avocado en wat noten toe.

Een leven na The Green Happiness
Ik vind het best wel spannend, jij? Na het winterprogramma ging het best aardig. Maar toch: er sloop weer wat meer vlees en zuivel in, wat meer suiker. Ik denk erover om het Your Healthy Life programma van Vegadutchie te gaan doen. 21 dagen, vegan en glutenvrij. Ik maak vaker recepten van Jolijn van Vegadutchie en daar ben ik altijd erg enthousiast over. Dus misschien is dit een goede opvolger na het zomerprogramma van The Green Happiness.

Mijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness Summer – week 7

Ook van deze week mijn favoriete recepten op een rij. Zodat ik ze ook na vandaag makkelijk kan terugvinden en blijf maken:

  • Orange Popsicle (p. 292) – maar dan wel zonder gember. Slim om wortel in een ijsje te doen, James lust ze ook en zo zijn ze toch weer een stuk gezonder.
  • Thai Green Smoothie (p. 296) – weer een groene verrassing in een smoothie: paksoi deze keer. Met ananas en wat limoen heerlijk friszoet.
  • Smoothie bowls (zie openingsfoto) – de smoothie bowls zijn echt een blijvertje. Gezonder nog dan een smoothie, omdat je beter kauwt en je er zaden en pitten overheen strooit. De smoothie bowl op de foto is van mango uit de diepvries, banaan, een scheut amandelmelk en limoensap. Eroverheen rozijnen, kokosrasp, chia zaad, pompoen- en zonnebloempitten. Lekker!
  • Mango Rice Wraps (p. 304) – oftewel summerrolls. Ik heb er weer van gesmuld! Als jij ze ook lekker vond: De Groene Meisjes hebben ook een heel lekker summerrolls recept.
  • Bananenbrood – Omdat ik niet wilde detoxen heb ik deze week ook weer een bananenbrood gebakken, als extra snack. Het werd dit luchtige vegan bananenbrood van Lisa Goes Vegan, echt een aanrader!

Zo, dit was het dan. 50 dagen of Green Happiness. Hoe vond jij het? En hoe ga jij nu verder? Ik ben erg benieuwd!