Mijn herfst capsule collection: mijn tweede maand Project 333

Dat was ‘m alweer: maand 2 van Project 333 waarbij ik slechts 33 kledingstukken in mijn kast heb. Nou ja, 35 inmiddels. Want ik heb deze maand 2 items gekocht die op mijn wishlist stonden. Hieronder laat ik een aantal outfits zien en deel ik mijn ervaringen met Project 333. Alle losse outfits uit mijn capsule collection kun je zien op mijn Project 333 Pinterest board.

Ook aan de slag? Doe mee aan mijn cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Samen zorgen we ervoor dat je eindigt met 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.

project 333 capsule collection herfst warme lente outfits oktober 03Mijn ervaring met mijn capsule collection

28 outfits in oktober. Dat betekent dat ik 3 dagen in m’n joggingbroek of sportkleding heb gespijbeld. Een keer was na het Meet the Blogger event, even bijkomen. Een andere keer vlak voor mijn reis naar New York, omdat ik graag zoveel mogelijk schone kleren mee wilde nemen. Nou ja, vorige maand had ik 5 dagen ‘gemist’, dus we gaan vooruit. Over het algemeen vind ik mijn capsule collection superfijn. Geen overvolle kast, m’n koffer voor New York was zo gepakt en het is lekker overzichtelijk. Wel mis ik echt een aantal extra basics, omdat ik die bijna dagelijks onder m’n kleding draag. En een paar leuke winterlaarzen, waardoor ik nu minder rokjes en jurkjes draag dan normaal.

project 333 capsule collection herfst warme lente outfits oktober 04Bijzondere gelegenheden en een minimalistische garderobe

Geen bruiloft deze maand, maar wel een belangrijk en leuk evenement: de Meet the Blogger conference in Amsterdam. Voor bijzondere feestjes, sollicitaties en zakelijke events koop ik toch vaak wat nieuws. (Ben ik de enige?) Alsof je een stukje zelfvertrouwen bij het nieuwe kledingstuk koopt. Best spannend dus om ‘oude kleding’ aan te trekken. Maar dat van die oude kleding, dat zit dus in je hoofd. Veel van de bloggers spreek ik regelmatig online, maar niet zo vaak offline. Die zijn dus echt nog niet uitgekeken op mijn 33 items…

project 333 capsule collection herfst warme lente outfits oktober 011

Nieuwe items

Deze maand investeerde ik in twee nieuwe items, die je hierboven ziet:

  • Een prachtig cognackleurig vest van Joline Jolink – wat een aanwinst. De kleding van Joline Jolink is niet gecertificeerd duurzaam, maar ze hebben zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel staan. Ze gebruiken voornamelijk natuurlijke materialen uit Europa. Ook produceren ze zo dicht mogelijk bij huis, helaas is dat niet altijd mogelijk. Mijn vest is bijvoorbeeld in China gemaakt, door een klein en eerlijk familiebedrijf. Ze maken breisels met een hoge kwaliteit, die Joline Jolink in Europa niet kon vinden. Joline Jolink is op nog een bijzondere manier erg duurzaam: Er is geen overproductie, alle artikelen worden verkocht en gedragen. Van mijn vest zijn er slechts 30 gemaakt!
  • Bij Baby Natura kocht ik een wolzijden hemd van Cosilana. Voor James koop ik regelmatig wollen kleding. De gedachte hierachter: wol houdt je lekker warm. (En in de zomer lekker koel trouwens) Alle energie die je daarmee bespaart, kun je in andere dingen steken. Ik droeg dit wolzijden hemd bijvoorbeeld in het vliegtuig samen met het katoenwollen vest van Joline, zo lekker warm. Daarbij is wol zelfreinigend en hoef je het niet zo vaak te wassen. Bang dat wol kriebelt? Ik kan daar ook niet goed tegen, maar dat is bij de items van Cosilana niet het geval!

project 333 capsule collection herfst warme lente outfits oktober 021Goed voor je kleding zorgen

Hoera, m’n bruine schoenen zijn gemaakt. Dankjewel schoenmaker! De knopen van m’n groene Zara vest -dat ik bijna dagelijks draag- zitten weer goed vast. De 2 items waar ik nieuwe knopen op wil zetten zijn nog niet af. De knopen liggen klaar… Op de lijst voor november dus. Best grappig, zo ‘nodig’ zijn die 33 items dus niet, anders had ik het vast al gedaan. Oh en dat gat in m’n vintage zijden bloementop… Dat kan dus niet gemaakt worden. Ik draag de top nu met een vestje erover, maar ik ben bang dat ik er na november afscheid van moet nemen.

Facts & figures over mijn tweede maand Project 333

  • Van de inmiddels 35 items, heb ik 2 items niet gedragen. Dus zit ik eigenlijk nog netjes op 33 stuks ­čśë
  • Mijn favoriet deze maand is nummer 23 – de cognackleurig sjaal. Die droeg ik maar liefst 20 keer. Zoals ik in mijn blog over de eerste maand al schreef: volgende keer meer sjaals selecteren!
  • Net als in september droeg ik maximaal 7 items per dag, dat deed ik 5 keer in oktober. Het minimum was 2 items, dat gebeurde 1 keer. Gemiddeld droeg ik 5,5 items per dag. Iets meer dan vorige maand.
  • Ik droeg 21 keer een broek, 5 keer een jurk en 2 keer een rok. Het is iets kouder, dus de maillots kunnen weer uit de kast. Ik mis wel een paar mooie winterlaarzen, dan zou ik nog vaker jurken en rokken dragen.
  • Van mijn wishlist kocht ik 2 items: een prachtig cognackleurig vest van Joline Jolink en een wit wozijden hemd. Die droeg ik deze maand meteen 8 en 7 keer. Best veel! Ik zoek nog een bruine winterlaars, neutrale sneakers in groen of bruin en een warme winterjas.

Al met al heb ik geen ‘last’ van Project 333. Ik ben sneller bij met de was, heb toch altijd wat om aan te trekken en minder last van keuzestress. Ik kijk wel steeds meer uit naar 1 december: 33 nieuwe items kiezen voor mijn winter capsule collection van december tot en met februari. Want 3 maanden met 33 kledingstukken: die uitdaging durf ik nog wel een keer aan!

Ook eens proberen? Doe mee aan de cursus: Capsule Wardrobe samenstellen in 30 dagen. Het resultaat: 30 kledingstukken in de kast en altijd wat om aan te trekken.

Beeld: www.lauraenjames.com